ПОЛИ АНГЕЛОВА: „ПО ВРЕМЕ НА ИЗПИТА ВИДЯХ ЗАВЪРШЕНИ ПРОФЕСИОНАЛИСТИ“

Продължаваме ексклузивното интервю с г-жа Поли Ангелова, член на изпитната комисия в ЦПО „Училище по козметика Selvert Bulgaria“.

Г-жо Ангелова, как се представиха курсистите по време на практическия изпит?

Аз съм приятно изненадана от нивото на курсистите и мога да кажа, че са достатъчно добре подготвени, за да поемат по пътя на избраната от тях професия. В рамките на изпита по практика наблюдавах доста процедури на лице и тяло, момичетата работеха уверено и отговаряха правилно и адекватно на задаваните им въпроси. Впечатлена съм от техниката им на работа при масажите на лице и тяло, защото масажните умения се придобиват във времето, а в случая видях завършени професионалисти. Много добро впечатление ми направи хигиената на труда и правилната стойка по време на работа. Какво имам предвид? В моя център за красота съм назначавала козметици с опит и ми се е налагало да коригирам работната им поза много дълго време, а при тези момичета видях правилна стойка по време на самия изпит. Изключително важно е козметикът да работи добре и в същото време да се грижи и за своето здраве, за позата си по време на работа. Нашата професия е благодатна – ние създаваме красота, предоставяме релакс, комфорт и уют на клиентите, но не бива да забравяме грижата за здравето си.

Вие сте първият член на АКБ, който е поканен в изпитна комисия на ЦПО. И в тази връзка – трябва ли да бъдат канени членове на АКБ в изпитните комисии?

Добре е да има членове на АКБ в изпитните комисии, защото ние сме неутрални и притежаваме солидни знания и достатъчно голям опит. Ние можем да проверим курсистите не само относно придобитите знания, а и доколко са овладели практически умения. Само професионалист с богат опит и дългогодишна практика може да прецени практическите умения на курсистите. Разбира се, да сме членове на изпитни комисии е добре и за издигане имиджа на самите ЦПО-тата, тъй като това доказва високото качество на предлаганото от тях обучение.

Какво е мнението ви за цялостната подготовка на курсисите?

Обучителният курс е достатъчно дълъг – 6-7 месеца и дава много добра възможност да се практикува, за да могат да улегнат уменията на курсистите. Нека бъдем реалисти – едно- или двумесечните курсове не дават нито знания, нито умения и записалите се хора не придобиват никакви компетенции. Дългият курс на обучение може да предостави не само сериозни теоретични знания, а и добри практически умения. Приятно впечатлена съм и от факта, че курсистите работят с висш клас козметика, каквато е Selvert Thermal. Това е много важно, защото им дава възможност да усетят консистенцията на продуктите – серум, крем, маска и т.н., да преценят точно за какъв тип кожа са предназначени и как правилно да ги прилагат на практика.

 

ПРЕДСТАВЯМЕ ВИ И МНЕНИЯТА НА УСПЕШНО ЗАВЪРШИЛИТЕ КУРСИСТИ:

АНИТА СТОЯНОВА:

„Дължа много на това обучение и съм безкрайно благодарна на всички учители за индивидуалното отношение и възможността да придобия богат набор от знания и практически умения. Изпитът беше труден, но дадох всичко от себе си и се представих наистина добре. Благодарение на курса аз се чувствам достатъчно уверена и мога успешно да се реализирам като козметик.“

 

КРИСТИЯНА ДАКОВА:

„Радвам се, че завърших този курс и съм изключително благодарна на всички учители, които бяха с нас през цялото време и ни накараха да се чувстваме сигурни в избраната професия. Аз работя в салон за красота, но след това обучение мога със сигурност да кажа, че научих много нови неща, обогатих знанията и уменията си.“

 

 

КАТЕРИНА ДИМИТРОВА:

„Изключително съм доволна от обучението, вниманието и отношението на всички учители. Курсът ми даде сериозни знания, придобих и умения, които, разбира се, ще надграждам непрекъснато. Адмирации към нашите учители, които ни вдъхнаха сигурност и увереност, за да се реализираме успешно в професията козметик.“

 

                                               

 

РОНИТА КОСТАДИНОВА работеше и не искахме да я притесняваме с въпроси. Тя също се представи успешно на практическия изпит.

 

 

АКБ пожелава на младите дами УСПЕХ и блестяща реализация в най-прекрасната професия, даряваща красота – КОЗМЕТИК!

1170 1986 Асоциация на козметиците в България