КАК ДА СТРУКТУРИРАМЕ БИЗНЕСА СИ, ЗА ДА Е УСПЕШЕН – ЧАСТ III

Специалното ни интервю с г-жа Анелия Талиб завършва с една от най-важните цели на АКБ, а именно оказване на помощ на всеки член на асоциацията, за да изгради наистина успешен бизнес.

Г-жо Талиб, с какво АКБ допринася за успешния бизнес на своите членове?

Всеки от нас козметиците работи отлично определен брой процедури, просто не е възможно да сме най-добри в целия огромен „арсенал“ от апаратура и терапии. Освен това няма как да сме едновременно икономисти, адвокати, оператори на апарати и преподаватели. Това не е по силите на един човек. Затова е важно всеки колега да знае своята сила и в какво е най-добър. Не е притеснително да поискаш консултация, притеснително е да се направиш, че всичко знаеш и да въвлечеш и себе си, а в много случаи и други партньори в некоректни отношения.

АКБ работи с изключителни професионалисти във всяка област, контактуваме с изключително коректни партньори – адвокати, икономисти, специалисти по поддържка на апаратура, които могат да бъдат от полза за всеки член на асоциацията. Разбира се, ние организираме работни срещи, но в момента заради епидемичната обстановка, по-безопасният вариант е онлайн комуникацията или задаване на вълнуващите ви въпроси в писмен вид, а ние от АКБ ще направим връзка със съответния специалист, за да ви бъде отговорено изчерпателно.

Как АКБ помага на специалистите в козметичния бранш?

Една от целите на АКБ е да помогне на колегите, да ги насочи към правилните обучения, точните квалификации и преквалификации, от които всеки от нас има нужда. АКБ съветва колегите по кой път да вървят: регистриране на фирма, коректни договори, работа със счетоводител, квалификация и обучения. Работейки с коректни контрагенти, вие закупувате материалите и консумативите с фактури, също така и за вашите обучения получавате фактури. Всички колеги имат интерес да го направят, защото по този начин показваме, че нашата работа е видима и сме значими в обществото, за което всеки един от нас като професионалист има претенции.

Стремежът на АКБ не е да контролира колегите, нито да ги критикува, а да им покаже какъв е пътят, за да са успешни в бизнеса, да могат да инвестират в скъпа апаратура, да разширяват салоните си, да наемат качествен персонал, да надграждат знанията и уменията си, да се показват в публичното пространство и да споделят своя опит и формула за успех. ВСИЧКИ ЗАЕДНО ТРЯБВА ДА РАБОТИМ КАТО ЕДНО СИЛНО ОБЩЕСТВО. Аз съм имала възможността да работя като козметик в чужбина и правейки паралел, смятам, че НИВОТО НА КОЗМЕТИКАТА В БЪЛГАРИЯ Е МНОГО ВИСОКО. Но не всеки знае всичко и това е идеята на АКБ – да ви запознае с коректни партньори, да ви представи колеги с дългогодишен опит, които са работили в различни салони и с различни като качество апарати и козметични продукти. Тези колеги имат много сериозна база за сравнение и ако човек наистина е умен, ще се възползва от тази информация, която е БЕЗЦЕННА. Аз лично всеки ден благодаря на професионалистите, с които непрекъснато контактувам. Безрезервно съм им се доверила и съм много доволна от това, което съм постигнала до момента.

1366 2048 Асоциация на козметиците в България