Как да избера на какъв форум, конференция или друго събитие да присъствам?

Понякога събитията, на които сме поканени за участие са наистина много, в някои от случаите се припокриват като дати на провеждане, ето защо е важно да знаем как да подберем тези, на които наистина искаме да присъстваме.Как да избера на какъв форум, конференция или друго събитие да присъствам? Благодарение на моя над 20-годишен опит като редактор в областта на beauty индустрията и присъствието ми на изключително много събития, което е обяснимо поради естеството на работата ми, днес мога с увереност да обобщя как да изберете на кои форуми, конференции или други събития да присъствате и които наистина биха имали значение за вас и вашата практика.

Как да избера на какъв форум, конференция или друго събитие да присъствам?

Специални благодарности и на всички утвърдени козметици с над 20-годишен опит, които ми помогнаха със своите мнения и впечатления за форумите, на които са присъствали! А ето и кратките съвети, за да се ориентирате правилно на какви събития да присъствате:

  1. Предварително проверете програмата на събитието и дали обявените теми биха представлявали интерес за вас.
  2. Поинтересувайте се от биографията на лекторите – важно е да са ерудирани, отлично представящи съответната материя и дори визионери в своята област.
  3. Обърнете внимание на продуктовите презентации – ако са прекалено много в програмата, това едва ли ви е необходимо, освен ако не искате да си загубите времето. Защо? Защото обикновено работите с 2-3 или най-много 4-5 козметични марки, а днес можете да намерите съответната информация лесно, стига да ви интересуват дадени продуктови линии, професионални терапии или иновативни апарати. Освен това е достатъчно да се обадите на представителите на фирмата – официален вносител и те ще ви предоставят необходимата информация и дори ще дойдат във вашия салон да ви обучат за работа с продуктите или апаратурата.
  4. Ако в рамките на събитието се дава преимущество на определена марка, това не говори добре за организаторите. Защо? Защото в случая се подценяват останалите брандове, които също имат какви иновации да представят в момента на козметичния пазар.
  5. Преглеждайки програмата, вижте дали има не само обявени демонстрации, но и начини вие лично да се докоснете и да работите с продуктите или апаратурата, които ви се презентират. Това е изключително важно, за да добиете реална представа за представяните ви терапии, а също и за евентуалните резултати, които бихте постигнали за своите клиенти. А вашите клиенти държат на резултатите, нали?
  6. Добре е да избирате събития, в които има включени лекции и за мениджмънт и маркетинг. Това ще обогати вашите познания за бизнеса и в известна степен ще допринесе за вашата конкурентноспособност и развитието ви в beauty бранша.
  7. Проверявайте всичко, ако не искате да останете разочаровани в очакванията си. Установете точно за какво плащате и дали информацията, която ще получите си заслужава. Преценявайте дали специфичните квалифицирани обучения ви гарантират, че ще усвоите прецизно и в детайли не само теорията, а и практиката, т.е. дали след подобно обучение ще можете спокойно да предлагате и да извършвате съответната процедура във вашия салон.Как да избера на какъв форум, конференция или друго събитие да присъствам?
  8. Ако сте начинаещи козметици, задължително обърнете внимание на надграждащите обучения по конкретна тема (напр. химичен пилинг), уверете се, че сте усвоили в детайли теорията и практиката, и след това преминете към следващата. Целта е да надградите знанията и уменията си и да сте в състояние да ги приложите на практика.

! И не на последно място – винаги задавайте въпросите, които ви интересуват на съответните лектори. Не се притеснявайте, всеки лектор е в състояние да отговори на въпросите, които ви вълнуват във връзка с конкретната тема.

Автор: Поли Манолова

Подобни публикации