„Асоциация на козметиците в България“ взе участие в производствената практика на учениците от СПГ „Княгиня Евдокия“

Своите впечатления от преживяното сподели Павлина Ангелова от „Витал Сън Център“.

1. Какво ви накара да отделите лично време, енергия и ресурс, за обучението на децата?

Първо, аз съм впечатлена и много се радвам на тази инициатива на „Асоциация на козметиците в България“, да участваме и да помогнем на младите хора да придобият опит и умения.

Моят ресурс и време бих отделила отново с идеята децата да изпитат отново ентусиазм и радост и завършвайки те да останат в тази сфера на дейност. Иска ми се да имат интерес и любов към професията козметик.
Ресурсът и времето, за мен, са важни до толкова, до колкото ми позволяват да предам своя опит и любов към професията.

2. Какви са впечатленията и изводите, които си направихте след прекараните дни с учениците?

Виждам техния интерес, виждам плам в техните очи и най-вече съм много оптимистично настроена към това, което успях да им предам като знания, опит и информация относно много теми, процедури. Те са ги изучавали, но не в такива детайли, много различно е да се докоснеш, веднъж да видиш, веднъж да усетиш.

В края на обучението, децата ме попитаха дали другата година, когато завършат ще ги взема на работа. За мен това е оценка, че на тях им е харесало и съм успяла да събудя любопитството им, а също любов към професията.

3. Доволни ли сте от решението си да вземете децата на практика в кабинетите си?

Да, много съм доволна. Особено сега, когато имах повече свободно време, хората почиват и нямах толкова много клиенти. Това ми даде възможност да отделя много време, да показвам и демонстрирам, и да правя лекции по много теми, които ще им бъдат полезни.

4. Бихте ли го направили отново?

Категорично, да.

5. Имате ли да добавите нещо към впечатленията си за процеса?

Комуникацията ни с децата беше добра, но мисля че те трябва да започнат още в първи курс с производствени практики. Тези две седмици ми се струват доста кратък срок, те вероятно имат нужда от ваканцията си, но смятам че трябва периодът да е поне месец.

Радвам се, че бях полезна. Надявам се, следващите паралелки също да дойдат при нас и да направим тази практика традиция.

379 379 Асоциация на козметиците в България