Цветелина Атанасова Минева-Темелкова

Цветелина Атанасова Минева-Темелкова
Град: София
Професионален опит: от 15 г. изучавам и практикувам професията козметик. Майка съм на 2 деца и по време на двете майчинства се посветих изцяло на децата си.
Какво Ви мотивира да влезете в УС на АКБ и с какво смятате, че бихте били полезни? Не съм очаквала да бъда избрана от АКБ за член на УС, но след като вече е факт ще се постарая да оправдая доверието на колектива.
Мисля, че основното с което съм ценна е това, че не си мълча пред несправедливостта и обичам занаята като такъв. Искам козметиката като професия да стане институция и съм против производството на оператори на машини.
Мисля, че за нас козметиците трябва да се създаде отделна наредба, в която точно и конкретно да са упоменати права и задължения на: козметици, медицински специалисти, масажисти и дерматолози. Тъй като този бизнес се разшири и всички тези специалисти практикуват естетични процедури. Трябва да има регулация и да се намали продуктовото позициониране. Необходимо е да се концентрираме върху развитието и уменията на специалисти, а също така и развитие на практически бази за обучение с подходящи за времето условия.
Имам мечта да създам университет по Естетика и се надявам в тази асоциация да намеря съмишленици за това!

1200 1600 Асоциация на козметиците в България