Силвия Станулова

Казвам се Силвия Станулова. Родена съм на 9 април 1968 в София. Средното си образование завърших през 1987г в 114 ЕСПУ „Лиляна Димитрова” с преподаване на английски език /Първа Английска Гимназия/. Същата година бях приета като студент редовно обучение биотехнология в биологическия факултет на Софийския Университет „Св. Климент Охридски”. Дипломирах се като магистър биотехнолог със специалност екологична биотехнология през февруари 1994г.

От 1998г до днес съм преминала редица обучения за работа с професионални козметични продукти и терапи (ретинол, витамин С, растителни стволови клетки, химичен пилинги, микронийдлинг и др.), както и апаратни терапии (мултиполярна и биполярна радиочестота, ултразвук, дермабразио и др.). През 2020 година завърших курс за втора степен на професионална квалификация, специалност козметика.

Работя в сферата на козметиката от 1996г. През пролетта на 1998г в съдружие с Добромир Гергинов регистрирахме своя фирма и станахме изключителен представител и дистрибутор за България на козметичната марка Selvert Thermal, която с успех дистрибутираме и днес. Вече 25 години сме част от почти 50 годишната история на професионалната козметика Selvert Thermal, която присъства в най-престижните СПА центрове и салони за красота в целия свят.

Управител съм на студио за красота Atenea Beauty от самото му създаване през лятото на 2005 година, в което и до днес обгрижваме нашите клиенти с козметичните продукти и терапии на Selvert Thermal.

В началото на 2007 година фирмата получи лицензия за Център за професионално обучение от НАПОО (Училище по козметика SELVERT Bulgaria), в който от самото начало съм преподавател по теория на специалността козметика, както и на специфичните модули като химичен пилинг, микринвазивни процедури (микронийдлинг) и др. Една от моите мечти, да създадем школа, е постигната, защото завършилите при нас курсисти имат познания, стил на работа, поведение и отношение към професията, които ги отличават от останалите.

150 150 Асоциация на козметиците в България