Вилияна Божинова

Казвам се Вилияна Божинова и съм козметик в козметично студио „Beauty Boutique
One” в град Варна.

Знаете ли какво се прави в козметично студио и защо трябва да посещавате, и да се допитвате до козметик.

Днес ще ви разкажа, как правилно да се грижите за вашата кожа. Това е една от задачите на козметика. Знаете ли, че кожата е най-големия орган в нашето тяло. Тя има много отговорна задача, да ни предпазва от различни външни въздействия, има сложно устройство и отразява вътрешното състояние на нашия организъм. Тя е като дреха, която ние никога не сваляме. Има един период в нашия живот наречен съзряване или пубертет. Всички ние сме минали през него. Той ни променя от деца към юноши и възрастни. Освен, че физически порастваме, нивото на хормони в нашето тяло се покачва и това води до някои изменения. Променя се и нашата кожа и когато пренебрегваме грижата за нея, това води до възпаления, акне, слънчево изгаряне. Много е важно да си създадем навик за измиване на лицето и тялото, това е така важно, както е важно и да си мием зъбите. По време на това съзряване сме особено чувствителни към външния си вид, затова спазването на няколко съвета ще е много по-добре за нас, от колкото търсене на решение в социалните мрежи. Когато порастваме се стремим да изглеждаме добре и започваме едно безразборно нанасяне на продукти върху цялото лице. Но не винаги успяваме след това да го почистим добре, в следствие на което се получават черни точки и възпаления. Прахът и потта запушват потните жлези и ако не измиеш лицето сутрин и вечер нашата кожа не може да диша. Добре е да използваме измиващ гел сутрин и вечер, през деня лек овлажнител, който да задържа влагата в кожата. Именно тук, препоръката на козметика какви продукти да използвате е много важна, тъй като това изобилие в дрогерии и аптеки може да ви обърка. Не бива да забравяме и едно от важните условия за добро здраве – пиенето на вода. То е в основата на чиста, здрава кожа. Газираните напитки и така наречените „джънк фууд“ могат само да влошат състоянието на кожата ни. Във всички тези храни има допълнителни лоши мазнини, който увеличават нивото на сол в нашето тяло и това води до увреждане на клетките. Повече плодове, зеленчуци, спорт и движение, това са нещата който оказват влияние да изглеждаме и да се чувстваме добре.

Запомнете, че така като се грижим за нашето тяло и нашата кожа, така те ще ни се отплатят в последствие.  Не се притеснявайте да поискате съвет от професионалист, той ще ви даде отговор и напътствие, за да имате здрава кожа и добро самочувствие.

Нашата кожа е нашето огледало, тя отразява и нашето вътрешно състояние. Здравето е отговорност единствено и само на самите нас и колкото по-рано го проумеем, толкова по-добре ще се чувстваме и за напред.

Контакти:

Адрес: Гр. Варна,Ул. “Света Ирина“ 22

Тел.: 0889075820

396 529 Асоциация на козметиците в България